Mexico: A Like Story


Sendt: 1/12/21 | 12. januar 2021

Nogle ting er bare ikke underforstået at være. Nogle gange, uanset hvor meget du vil have noget, ser verden ud til at konspirere mod dig.

Mens jeg tror, ​​at du laver din egen skæbne, tror jeg, at verden har en metode til at sige, ”Hej, timingen er ikke rigtig. Du burde overveje dine planer. ”

Så det var med min flytning til Mexico.

Sidste år komponerede jeg nøjagtigt, hvordan jeg havde organiseret til flytning der om vinteren.

Jeg havde brug for en mental pause, ønskede at spare penge ved at leje min lejlighed ud, såvel som havde en række venner, der boede der. Mit mål var at arbejde, spise tacos, have en smule social boble samt tilbringe en hel del tid på socialt distanceret på stranden.

Men takket være en ny administrationsvirksomhed, der nægtede at gøre det muligt for mig at fremleje min lejlighed, visne disse planer væk. Ud over, at selvom jeg ikke er over at have nogen online der “under radaren”, kræver mange mennesker i Texas et køretøj – såvel som en parkeringskort til min bygning ville helt sikkert have brug for min bolig- eller erhvervsejendomsadministrationsselskabs godkendelse.

Der ville således ikke være nogen vintersæson i Mexico for mig.

Men jeg fandt noget under denne proces: Mexico er fantastisk.

Ja, jeg forstår, at jeg er sent til denne fest. Så sent, at holdene rengør opvasken såvel som at spørge mig, hvor pokker jeg var hele natten.

Mexico er ikke noget uopdaget land. Intetsteds jeg gik kunne man tænke på “fra den slagne sti.”

Men selvom det ikke var min allerførste gang i landet – ville jeg kort røre ved dens bredder som en del af et krydstogt såvel som når jeg blev brugt tre dage på en udvej på en pressetur -metode tilbage i 2011 – det var min allerførste gang virkelig ser det.

Før denne rejse leverede jeg aldrig Mexico meget tanke. Det er kun få timer væk fra Austin, så jeg havde altid fundet ud af, at jeg måske skulle gå der når som helst. Hvorfor tage til Mexico, når jeg måske ser Fransk Polynesien i stedet?

Folk tjekker sjældent deres egen baghave. For mange handler rejser om lange flyvninger såvel som fjerne destinationer.

Så det var for mig i lang tid. Selvom Mexico i de senere år steg højere på min liste over placeringer for at gå til, så meget flere venner fablede om det, syntes det bare aldrig at komme til toppen. Jeg ville planlægge at gå, kun for at blive distraheret af en skinnende vare (dvs. et andet land).

Åh, nøjagtigt hvordan jeg fortryder det efter at have set, hvad jeg havde savnet!

Mexico er magisk.

I de seks uger, jeg var der, tilbragte jeg næsten tre i Tulum (hvilket var forfærdeligt), en i Playa del Carmen, fem dage i Yucatán, samt to uger i Oaxaca.

Den oprindelige plan var at tilbringe et par uger i Tulum og derefter flytte til Playa del Carmen, hvor nogle venner boede. Vi ville skrive vores bit sociale boble, såvel som jeg ville få gjort noget arbejde såvel som at holde op til marts. Men i uge tre forstod jeg, at det ikke ville ske. Jeg hadede Tulum så godt som jeg ikke rigtig vibe med Playa. (Her er en lang udgivelse om, hvorfor jeg hadede Tulum i situationen, du savnede det.)

Playa var dejlig. Der var en smuk strand, nogle gode restauranter såvel som barer samt gode tilbud af digitale nomader. Jeg kan se mig selv gå tilbage, tilfredsstille mennesker samt feste på stranden. Men i Covid -alderen var det ikke det, jeg ønskede at gøre, så Playa følte sig ikke rigtig som placeringen var bedst nu.

Mellem det såvel som min hussituation indså jeg, at mit ophold i Mexico handlede om en tidligere ende end planlagt.

Men hvad skal jeg afslutte med min opholdstid, der ligeledes var covid sikker?

Mens jeg var i Tulum, tog en ven såvel som jeg et køretøj til Yucatán-som var som at krydse over til Shangri-La. Pludselig blev vejene bedre. Masker blev brugt overalt, der var begrænsninger i gruppestørrelser, såvel som virksomhedstimer var begrænset. Lige her var et sted, der tog Covid alvorligt – så godt jeg kunne lide det. Området føltes sikkert, såvel som dets situationstælling (kun et par partier om ugen i hele staten) viste det.

Det var ligeledes den allerførste gang, fordi jeg landede, at jeg virkelig følte, at jeg var i endnu et land, ikke et sted udviklet til turister, der ønskede en “sikker” version af Mexico. Jeg kunne godt lide den spanske arkitektur, den fantastiske såvel som forskelligartet køkken, og af programmet – så klichét som det er – folket. Så adskillige mennesker ønskede bare at stoppe så godt som tale, såvel som jeg følte en hel del gæstfrihed der.

I Mérida opdagede vi Mezcalería La Fundación, en mezcal bar foreslået af et par bloggere, men det virkede lukket. På et indfald valgte jeg at gå rundt i blokken til denne varme hunde -restaurant, jeg havde set, såvel som at spørge, om de forstod, om baren ville være åben senere.

”Baren lukkede permanent siden af ​​pandemien,” svarede hun.

”Crap,” sagde jeg afhængig af min ven. ”Jeg antager, at vi går på markedet nu.”

Serveren stolede på den anden mand i butikken og på spansk, såvel som hurtigt for mig at forstå, begyndte at tale, såvel som derefter stole på mig. ”Denne mand fører dig til et sted NEArby. Det er ekstremt godt. ”

Så vi overholdt en komplet fremmed tilbage ned ad gaden mod den lukkede mezcal bar. Først troede jeg, at der havde været en vis fejlkommunikation, men han bankede på endnu en dør i stedet, en så knap synlig, at jeg havde gået forbi den to gange. En fyr kom ud, ord blev talt, såvel som vi fik at vide at gå ind.

”Whoa,” udbrød jeg. “Vi er i en mezcal snak!” Jeg strålede, da jeg kan lide Speakeasies såvel som elegante blandede drikkevarer.

”Ohh, dette er ikke det snakker,” sagde bartenderen. ”For det skal du overholde mig.”

Han gik til den yderste ende af baren og åbnede derefter reolen i endnu en trickbar. En bar i en bar!

“Hvad hedder denne bar?” Jeg spurgte.

”Vi har ikke noget navn,” sagde værtinde.

“Hvordan opdager folk dette sted?”

”Du skal have vores nummer. Det deles med mund til mund. ”

Efter et par drinks i trick -baren, tilfredsstillede vi ejeren, Roberto. Han brugte til at arbejde inden for markedsføring, men blev udmattet af det såvel som startede et mezcal brand. Den bar, vi var i, Acervo, åbnede et år tilbage, men blev holdt relativt hemmelig. Speakeasy, som ikke har noget navn, sociale medier eller sted, har imidlertid en smuk udenfor have, blev bedst startet før pandemien.1

Da vi hørte, skulle vi til Oaxaca, han leverede mig nummeret på sin ven. ”Han vil instruere jer alle om Mezcal.”

Så ind i natten gik vi; Musik såvel som dansede fyldte gader såvel som pladser.

Selv på baggrund af pandemien viste Yucatán såvel som dens hovedstad, Mérida, der overholder reglerne for folkesundhed og wellness, at du kan afbalancere livet såvel som Covid samt stadig holde situationen tæller lavt. (Riktignok er dette hjulpet af deres evne til at være i stand til at gøre udendørs såvel som fordelt.)

Men selvom jeg kunne godt lide Mérida, var det Oaxaca, der virkelig fik mig til at svinge.

Har du nogensinde dukket op et sted såvel som inden du forstår det, fortæller noget i luften bare dig, at dette sted er bedst for dig? At det er hvad du nogensinde har ønsket, så godt som du vil være med med det for evigt?

Det var Oaxaca for mig. Maden, mezcalen, arkitekturen såvel som (selvfølgelig) folket var fantastiske. Byen er en blanding af moderne bygninger, der er malet i lyse farver, historiske spanske koloniale kirker, brostensbelagte gader samt gode parker.

I det sidste årti, da Mezcal har endt med at være ekstremt populær, har Oaxaca ligeledes endt med at være knudepunktet for alle ting mezcal, med turister, der når rekordmængden før Covid. Og sammen med Mérida såvel som Mexico City tænkes det på et af de gastronomiske centre i Mexico.

Mine udstationerede venner såvel som jeg spiste såvel som drak vores metode med byen. Vi fandt Hamburguesa, en Oaxacan Street -burger, der indeholder oksekød, skinke, hotdogs, to typer ost, ananas, tomater såvel som salat, alt sammen i en grillet bolle (det er så velsmagende som det var usundt); spiste gode tilbud af mol, taco samt oaxacan ost; såvel som gik til bjergene for at se nogle ruiner såvel som at opdage nøjagtigt, hvordan mezcal blev produceret. Og selvfølgelig tilfredse vi Robertos ven, der bestemt gav os en akademisk mezcal -smag på hans barers tagterrasse (og som hjalp min ven med at opdage sit hus, da hun valgte at blive i Oaxaca om vinteren).

***
Jeg blev forbløffet over nøjagtigt, hvor meget jeg kunne lide Mexico. Selvfølgelig, det har problemer: adskillige byer er ikke-gå-zoner siden karteller, korruption er rig, der er stor vold såvel som fattigdom, såvel som det gav dets folk ingen støtte til vejrforhold pandemien. ”Du er på egen hånd,” sagde regeringen.

Og der er en hel del, jeg stadig kræver at opdage om landet. Jeg så kun en lille spredning af det med mezcal-tonede briller. Der er meget meget mere at se såvel som meget mere af kulturen, mennesker såvel som livet, jeg havde brug for at lære. Jeg skrabede næppe overfladen.

Men det er meget mere grund til at vende tilbage.

Jeg kan ikke tro, at jeg savnede dette sted så længe.

Hvad jeg narre jeg var!

Jeg laver ikke nøjagtigt den samme fejl to gange.

1- Hvis du vil gå til snaket, kravet om at foretage en reservation. Tekst +52 999 658 1678 Til den aftenens adgangskode. På torsdage har de jazz.

2 – Lad os tale Covid. Mexico er åben for turisme. Det behøver ikke nogen form for test eller karantining. (Jeg fik en PCR -test, før jeg gik, da det bare er den bedste ting at gøre.) Såvel som det er derfor, så mange mennesker går der for at feste. Jeg mener, Tulum var vanvittigt, såvel som jeg var glad for at komme ud derfra. Masker såvel som begrænsninger blev håndhævet i Yucatán såvel som Oaxaca, men ikke så meget i Quintana Roo (hvor Tulum, Playa del Carmen såvel som Cancún er).

Men helt ærligt vil jeg ikke anbefale at gå til Mexico bedst nu. Situationer er steget meget, fordi jeg først gik så godt som en gang sikre steder som Oaxaca er ikke så risikofri længere. Jeg forstår, at det virker hyklerisk af mig, fordi jegVar bare der – men tingene var forskellige i november, og hvis jeg skulle tage nøjagtigt den samme beslutning nu, ville jeg ikke gøre det. Mexico kan vente.

Book din rejse til Mexico: logistiske forslag samt tricks
Book din flyvning
Find en billig flyvning ved at bruge Skyscanner eller Momondo. De er mine to foretrukne gennemse -motorer, da de gennemser steder såvel som luftfartsselskaber over hele kloden, så du altid forstår, at der ikke er nogen sten, der ikke bliver vendt.

Book din indkvartering
Du kan booke dit hostel med HostelWorld, da de har den største lager. Hvis du ønsker at bo et andet sted, skal du bruge Booking.com, da de konsekvent returnerer de mest overkommelige priser for gæstehuse såvel som billige hoteller.

Undlad ikke at huske rejseforsikring
Rejseforsikringsdækning vil beskytte dig mod sygdom, skade, tyveri samt aflysninger. Det er omfattende sikkerhed i situationen, alt går galt. Jeg tager aldrig på en tur uden den, da jeg har været nødt til at bruge den adskillige gange i fortiden. Jeg har brugt verdens nomader i ti år. Min foretrukne forretning, der tilbyder den allerbedste service såvel som værdi er:

Sikkerhedsfløj (for alle under 70)

Forsikre min rejse (for dem over 70)

Medjet (til ekstra repatrieringsdækning)

Leder du efter den allerbedste forretning for at spare penge med?
Tjek min ressourceside for den allerbedste forretning at bruge, når du rejser! Jeg viser alle dem, jeg bruger til at spare penge, når jeg rejser – så godt som jeg tror vil hjælpe dig også!

Vil du have meget mere info om Mexico?
Sørg for at gå til vores robuste destinationsguide på Mexico for endnu meget mere planlægningstips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *